Onzekerheid rond horecapaviljoen op De Deel in Emmeloord. ONS stelt vragen aan College

29-06-2020

De politieke partij ONS Noordoostpolder heeft inmiddels vragen over de kwestie gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie wil onder meer weten hoe lang het college al op de hoogte is van de problemen en wat de mogelijke consequenties voor de gemeente zijn. Ook wil de partij weten of er ook gevolgen zijn voor de ontwikkeling van De Deel. 

De gemeente Noordoostpolder hoorde pas half juni dat de beoogde uitbaters van het nieuwe horecapaviljoen op De Deel het huurcontract niet hadden getekend. Dat zegt het gemeentebestuur in antwoord op schriftelijke vragen van ONS Noordoostpolder.

De gemeente zegt wel te hebben geweten dat er financiële problemen waren rond de exploitatie en realisatie. Noordoostpolder heeft nog gekeken of er bijvoorbeeld via de regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon een oplossing te vinden was.

Vorig weekend werd duidelijk dat het nog in aanbouw zijnde paviljoen op internet te koop en te huur wordt aangeboden. De beoogde uitbaters van het horecapand maken pas op de plaats, omdat ze het vanwege het coronavirus niet verantwoord vinden om een langdurig huurcontract te tekenen.

Volgens de gemeente zijn de investeerders en uitbaters van tevoren voldoende gescreend. De ontstane situatie is voor de gemeente een gevolg van marktwerking.

ONS vroeg zich ook af of burgemeester en wethouders de gemeenteraad niet hadden moeten vertellen dat er problemen waren. Volgens b & w was daar geen aanleiding voor, omdat de grond is verkocht, de bouw in augustus weer verder gaat en het pand waarschijnlijk gewoon zoals afgesproken in april wordt opgeleverd.

Als het gebouw eenmaal klaar is, staat het de ontwikkelaar volgens de gemeente vrij om het te verkopen.