...Ga uit van het denkbare, niet van het haalbare...

Politieke Partij ONS Noordoostpolder

Secretariaat:
de heer E. (Everet) van Dorp
Korte Dreef 8
8302 BS Emmeloord

Everetvandorp@me.com
www.facebook.com/onsnoordoostpolder
#fractieonsnop
M. 06-53140037
fractieonsnop@gmail.com

ONS Kritisch op subsidieverstrekking NOPLINC

15-01-2019 17:19

Wethouder Wijnants: "Ik heb mijn lesje geleerd"

Noordoostpolder • Dinsdag 15 januari 2019 | 6:47

"Ik had scherper aan de wind moeten zeilen en meer op de zaak moeten zitten." Daarmee reageert wethouder Wijnants van Noordoostpolder op de scherpe kritiek die hij maandagavond kreeg op de manier waarop digitaal platform NOPLINC een subsidie van 100.000 euro kreeg.

De oppositie-partijen SP en ONS Noordoostpolder verwijten de wethouder belangenverstrengeling. Bij de bespreking over de keuze van de websitebouwer had de wethouder moeten ingrijpen omdat in de gunningscommissie iemand zat met een directe relatie met de kandidaat.

"Dit riekt naar vriendjespolitiek en roept vragen op over de integriteit van de wethouder", zei Tjitske Hoekstra, fractievoorzitter van de SP. Wethouder Wijnants gaf toe dat hij duidelijker had moeten optreden. Hij beloofde voortaan bij het verstrekken van subsidies de schijn van partijdigheid te voorkomen.

NOPLINC is bedoeld om lokale ondernemers samen te brengen, zodat ze werk aan elkaar kunnen uitbesteden. Volgens Berthoo Lammers, fractievoorzitter van ONS Noordoostpolder, werkt de site niet naar behoren, is de respons veel te laag en is; er grote onduidelijkheid over de manier waarop de gunning is verlopen.

Lammers herhaalde aan het eind van de commissievergadering zijn verzoek om de subsidie van 100.000 euro terug te vorderen. Volgens het college kan dat niet, omdat het geld al is uitgegeven en de site is opgeleverd.

Klik hier voor interview

(Bron Omroep Flevoland)