...Ga uit van het denkbare, niet van het haalbare...

Politieke Partij ONS Noordoostpolder

Secretariaat:
de heer E. (Everet) van Dorp
Korte Dreef 8
8302 BS Emmeloord

Everetvandorp@me.com
www.facebook.com/onsnoordoostpolder
#fractieonsnop
M. 06-53140037
fractieonsnop@gmail.com

ONS wil geplande rotonde verschuiven

07-11-2016 14:56

Rotonde KJ-straat komt dicht bij huizen bewoners
 

Emmeloord – De fractie van ONS Noordoostpolder wil dat de geplande rotonde op de kruising Onder de Toren met de Koningin Julianastraat enkele meters wordt opgeschoven. Dit om de rotonde meer ruimte te geven. De rotonde is  nu tegen de erven van omwonenden gepland en gaat ervoor zorgen dat de verkeerssituatie daar niet veiliger wordt aangezien omwonenden niet veilig op hun eigen erf kunnen komen. De fractie (net als de omwonenden zelf zoals in de RTG vergadering van afgelopen week is gebleken) is niet tegen de komst van de rotonde, maar ziet wél graag een passende oplossing waar alle partijen het mee eens kunnen zijn.

Volgens de ONS fractie moet het niet moeilijk zijn de rotonde een aantal meters op te schuiven in de richting van het stuk groen dat bekend staat als de ’CWI locatie’. ‘In het kader van passend organiseren, waar de gemeente zo graag mee geassocieerd wil worden, lijkt het ons geen probleem hier mee aan de slag te gaan. De gemeente moet meezoeken naar de oplossing die ook de omwonenden recht doet. Een serieus verkeersprobleem wordt aangepakt én je maakt de burger blij. Een win-win situatie’, aldus fractievoorzitter Berthoo Lammers.

Een ander verkeerspunt waar ONS Noordoostpolder ook graag zo snel mogelijk een oplossing voor ziet is de kruising Boslaan met Noordzijde, tegenover de Zorgpost. Volgens de fractie is juist dáár een rotonde nodig vanwege de vele (bijna) ongelukken die er nu met regelmaat plaatsvinden. Dat in tegenstelling tot de kruising Onder de Toren waar ‘alleen’ veel vertragingen zijn voor het verkeer. Lammers: ‘Het komt ons vreemd voor dat alleen de rotonde KJ straat met Onder de Toren op de planning staat, terwijl er voor beide rotondes geld beschikbaar is. Wij vinden dat het college moet doorpakken en ook meteen de rotonde bij het pastoor Koopman plein moet gaan realiseren’.

De ONS fractie bereidt een motie voor welke in de raadsvergadering van 14 november zal worden ingediend.

Namns de fractie van ONS Noordoostpolder

Arjan van de Beek