...Ga uit van het denkbare, niet van het haalbare...

Politieke Partij ONS Noordoostpolder

Secretariaat:
de heer E. (Everet) van Dorp
Korte Dreef 8
8302 BS Emmeloord

Everetvandorp@me.com
www.facebook.com/onsnoordoostpolder
#fractieonsnop
M. 06-53140037
fractieonsnop@gmail.com

ONS WIL NIET NOG EENS 450 VLUCHTELINGEN

20-02-2016 11:58

Emmeloord - 20-februari 2016 | Stop met het zoeken naar een tweede locatie voor de tijdelijke opvang van 450 vluchtelingen in de gemeente Noordoostpolder. Dat voorstel doet de fractie van ONS Noordoostpolder komende maandagavond aan de gemeenteraad.

 
De fractie denkt dat er geen draagvlak is bij de bevolking. 'De bevolking van Luttelgeest heeft zich overduidelijk uitgesproken tegen de komst van extra vluchtelingen bij hen in het dorp. Het college heeft daarop aangegeven Luttelgeest niet meer te zien als potentiële locatie. Daar zijn wij als fractie erg blij mee, maar het college blijft nu wel op zoek naar een nieuwe plek in onze polder, omdat het een opdracht van de raad heeft gekregen', aldus Berthoo Lammers van ONS.
 
Volgens Lammers is er ook in de rest van de Noordoostpolder geen draagvlak. 'Wij zijn van mening dat onze gemeente op dit moment heel goed werk doet met het huidige AZC, maar dat we het daar bij moeten laten. Er zijn nog genoeg gemeenten in Nederland die geen verantwoordelijkheid hierin nemen. Om die redenen vinden wij dat de gemeente Noordoostpolder niet een tweede opvangcentrum met nog meer extra tijdelijke vluchtelingen moet realiseren. We gaan daarom maandag in debat met de raad en zullen er op aandringen de bestaande opdracht aan het college terug te trekken'.
 
Berthoo lammers
fractievoorzitter ONS Noordoostpolder