Bert-Jan Aling (52)
Bert-Jan Aling (52)

Bert Jan Aling
B.Aling@Noordoostpolder.nl

Mobiel 0657594639
Woordvoerder Commissie Wonen en Fractievoorzitter ONS

Bert Jan Aling

Bert-Jan, onze nummer twee op de lijst, is een echte polderjongen. Hij is opgegroeid op een agrarisch bedrijf tussen Espel en Emmeloord en heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de HAS in Dronten. Bert-Jan is getrouwd met Josje, die uit de buurt van Baarn komt en nu als OK-assistente werkzaam is in het ziekenhuis van Sneek. Samen hebben ze drie jonge kinderen van vijftien, dertien en elf jaar oud. Bert-Jan is werkzaam bij de Rabobank in Utrecht Daarvoor is hij werkzaam geweest bij de Rabobank in Groningen en Emmeloord.

Bert-Jan heeft zich altijd ingezet voor de Noordoostpolder. Zo was hij mede initiatiefnemer van de komst van de combinerace naar de Noordoostpolder, is hij bestuurslid geweest van STEP (Stichting Emmeloord Promotie) en is hij penningmeester geweest bij de St. Josephschool in Emmeloord. Door zijn netwerk in de Noordoostpolder is hij de politiek ingerold. Bert-Jan merkt in de samenleving dat veel mensen ergens iets van vinden, of het ergens niet mee eens zijn. Door juist persoonlijk betrokken te zijn en je in te zetten voor de politiek kun je mensen beïnvloeden en overtuigen om processen anders te laten verlopen, wat goed is voor de Noordoostpolder.

Van oorsprong boerenzoon en economisch onderlegd, wil hij zich de aankomende jaren inzetten voor de veranderende agrarische sector en versterking van het economische klimaat voor ondernemers, zodat de werkgelegenheid in de Noordoostpolder kan toenemen. Ook wil hij zich inzetten voor meer groen in de polder.

Bert Jan vertegenwoordigd ONS in de commissie Wonen