Bestuur, Financiën en Economie

Uw aanspreekpunt voor de Commissie Bestuur, Financiën en Economie is Sacha Werkman

Emmeloord, 11 mei 2023 | Namens de ONS fractie stellen Helga Wiedijk (Lid Commissie Samenleving | Dossier opvanglocaties vluchtelingen} en Sigrid Bosman (Commissie Samenleving) vragen over de opvang van mogelijke na-reizigers aan het College van BenW. Onderstaand is tevens de beantwoording door het College van BenW bijgevoegd.

Emmeloord, 9 mei 2023 | Gemeente Noordoostpolder neemt per direct geen aanvragen meer in behandeling voor huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente. De gemeenteraad wil dat er eerst beleid komt voor de huisvesting van de buitenlandse werknemers. Alle partijen schaarden zich maandagavond achter een motie van CDA, ONS en ChristenUnie-SGP.

De gemeente Noordoostpolder gaat een verkennend onderzoek uitvoeren naar de komst van een coffeeshop in de polder. De gemeenteraad stemde maandag in met de startnotitie over dit onderwerp. Alleen ChristenUnie-SGP is tegen. De fractie wil een 'drugsvrije samenleving' en vindt een coffeeshop daarin niet passen.

Emmeloord, 3 april 2023 | De gemeenteraad is maandagavond 3 april na wat aanpassingen akkoord gegaan met de startnotitie Cultuurhuisvesting. Dat betekent dat er een onderzoek komt naar een accommodatie voor meerdere culturele organisaties.

Emmeloord, 14 februari 2023 | De politiek in Noordoostpolder is maandagavond bijgepraat over de stand van zaken rond de mogelijke aanleg van de Lelylijn, de treinverbinding tussen Lelystad en Groningen. Projectdirecteur Stijn Lechner gaf een presentatie over de voorlopige uitgangspunten van het spoorverbinding. Raadsleden konden daarover vragen...

Al bijna veertig jaar lang ben ik nauw betrokken bij de politiek in Flevoland. Tijdens de vorige verkiezingen deed ik mee namens O.P.A, in de volksmond OPA genoemd. Die ouderenpartij is helaas ter ziele gegaan, maar een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om als steunfractielid zitting te nemen in de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF), een platform...

Emmeloord, 30 januari 2023 | De installatie van René van Amersfoort als nieuwe wethouder van de gemeente Noordoostpolder ging niet zonder slag of stoot. De ONS fractie had moeite met de wijze waarop onderzoek door Sjoerd de Boer van de CU/SGP werd verricht. Er werd zowel op de man als op het proces gespeeld.

Emmeloord, 30 januari 2023 | Polderbewoners met een 'levenslange onomkeerbare beperking' krijgen wat de gemeenteraad betreft een Wmo-indicatie voor onbepaalde tijd. Ze hebben dan volgens Arja Heerspink van de Politieke Unie niet langer een jaarlijks 'stressmoment'. De gemeenteraad schaarde zich maandagavond achter een motie van Politieke Unie, CDA,...