Installatie Mark Lagendijk als burgerraadslid ONS Noordoostpolder

24-03-2024

Emmeloord, maandagavond 25 maart 2024 zal Mark Lagendijk voor ONS Noordoostpolder worden geïnstalleerd als burgerraadslid. De afgelopen maanden heeft Mark enthousiast de commissie- en raadsvergaderingen gevolgd. Zijn politieke interesse voor  - met name de lokale politiek - heeft hem doen besluiten om lid te worden voor ONS. Zowel het bestuur als de fractie van ONS Noordoostpolder wensen Mark veel succes met zijn politieke carrière.

Onderstaand een korte presentatie van Mark. Mark zijn politieke interesse ligt voornamelijk bij de commissie BFE (Bestuur, Financiën en Economische zaken)


Mark Lagendijk

Wie ben ik?

Mark Lagendijk
Mark Lagendijk

Mijn naam is Mark Lagendijk, op het moment van schrijven 19 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Emmeloord, in de Zuidert. Ik heb de HAVO gedaan op het Zuyderzee Lyceum, Waarna ik MBO ben gaan doen. Op dit moment zit in mijn laatste jaar Mechatronica. Ik ben werkzaam bij mijn vader in het bedrijf, op de afdeling automatisering en besturingstechniek bij Machworx BV te IJsselmuiden. Dit is in de sector speciaal machinebouw. Ik ben hier nu 2 jaar werkzaam.Waarom ONS Noordoostpolder?

Ik ben de afgelopen jaren - naast mijn fascinatie voor geschiedenis - mega geïnteresseerd geraakt in de politiek. Vorig jaar november (2023) heb ik daarom de stap gezet naar de Griffie, voor eventuele mogelijkheden om politiek te bedrijven in de gemeente Noordoostpolder. Vanaf toen is het balletje gaan rollen. Ik heb samen met de Griffie gekeken naar verscheidene partijen en hun programma's. Ook heb ik thuis onderzoek gedaan en fragmenten bekeken.

Al heel snel ving ONS mijn interesse, een realistische partij, een partij die het burgerbelang en de burgerparticipatie hoog in het vaandel heeft zitten. Dat is iets waar ik mijzelf ook hard voor wil maken. Met mijn jonge leeftijd wil ik mij ook inzetten voor de politieke bereikbaarheid van jongeren in de Noordoostpolder.

Ik vind dat ik op dezelfde gedachte golf zit als ONS, mede daarom heb ik me aangemeld als burgerraadslid. Daarna zijn we een traject zijn ingegaan om te kijken of ik echt een bijdrage zou kunnen leveren en of de klik wederzijds aanwezig was.

Ten slotte

Ik ben trots burgerraadslid van de partij ONS Noordoostpolder en ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen. Ik sta voor burgerparticipatie, innovatieve en progressieve beslissingen, met de pioniersmentaliteit waarmee de polder is drooggelegd. Zodat we vooruitstrevend kunnen zijn in onze prachtige gemeente. Met mijn actuele kennis over de technische mogelijkheden. Daarbij mijn nog actuele werk in de automatisering heb ik de recente ontwikkelingen op het innovatieve technische vlak vaak snel in de smiezen. We willen vooruit in de Noordoostpolder, groeien en ontwikkelen.

Mijn motto is: 'Stilstaan is achteruitgaan'.

Bezoek mijn pagina op Mark Lagendijk