Helga Wiedijk

H.wiedijk@noordoostpolder.nl

Woordvoerder Commissie samenleving.

Dossier COA

Helga Wiedijk

Ons gezin startte in 1984 op de rand van Noordoostpolder in Blokzijl. Het onderscheid met Noordoostpolder was er met kinderen die schoolgaan op het Zuyderzee College niet echt.
Het wonen in Emmeloord sinds 2002 met mijn twee zoons is prachtig. Oudste zoon vloog uit naar campus Enschede en heeft inmiddels werk in die regio. Jongste zoon keert met schoondochter terug op het onlangs verbouwde oude nest in Emmeloord-west, omdat ik kon uitwijken naar een mooie seniorenwoning van Mercatus. Starters op de woningmarkt met de wens een gezin te stichten hebben het niet makkelijk. Noordoostpolder kan een goed groeigebied zijn. Voor mij is Noordoostpolder the place to be! 

Ik ben ooit opgeleid als architectonisch vormgever en was met die achtergrond korte tijd projectmedewerker Emmeloord-centrum.
Alweer 14 jaar ben ik 20 uur per week postbezorger voor PostNL. Dit houdt mij in prima conditie en ik ga hier, ook nu ik de AOW leeftijd heb bereikt, liefst zo lang mogelijk mee door. In 2010-2014 was ik fractievoorzitter en raadslid van een 1-zetelpartij: de Vrije Poldermensen.

ONS als lokale partij verdient alle ondersteuning, daarom heb ik me september 2021 aangemeld als burgerraadslid voor de Commissie Woonomgeving. Inmiddels maak ik als raadslid deel uit van de Commissie Samenlevingszaken waarvan ik de vergaderingen voorzit.

Helga Wiedijk
Commissievoorzitter en Lid van de Commissie Samenleving