42 bruiden marcheren in Emmeloord tegen geweld

27-11-2023

Emmeloord, 25 november 2023 | De Orange the world campagne in de Noordoostpolder is zaterdag gestart met een bruidsmars in de Lange Nering en wordt afgesloten met een avond over mensenrechten door Jörgen en Melody Raymann in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest op 12 december.

Afgelopen zaterdag werd de eerste Nederlandse bruidsmars door 42 bruiden gelopen in Emmeloord. De bruidsmars werd georganiseerd door Soroptimistclub Noordoostpolder en het Vrouwencentrum Emmeloord. Wethouder Sacha Werkman hield een speech, waarin ze benoemde dat teveel vrouwen in aanraking komen met een vorm van geweld.

De gemeente Noordoostpolder heeft het kunstwerk bij Eindeloos oranje aangelicht tijdens de campagneperiode van 25 november tot 10 december om aandacht voor het onderwerp te vragen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde bruidsmars.

Soroptimistclub Noordoostpolder sluit de campagne af op 12 december in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Jörgen Raymann en zijn dochter Melody spreken over 75 jaar mensenrechten: er is veel veranderd maar evenveel gelijk gebleven.

bron: De Noordoostpolder.nl

Deelnemers aan de bruidsmars
Deelnemers aan de bruidsmars