Berthoo Lammers onderscheiden

09-07-2019

Raadslid Berthoo Lammers heeft maandag 8 juli zijn raadswerkzaamheden tijdelijk neergelegd. Zijn gezondheid maakt het noodzakelijk de komende tijd te focussen op zijn herstel. Uit handen van burgemeester Harald Bouman ontving hij een Koninklijke onderscheiding en werd hij benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. 

Grote verdiensten

Berthoo Lammers is in de politiek geen onbekende. Hij werd in het begin van deze eeuw politiek actief. Als Statenlid in de Provinciale Staten van Flevoland (2003-2007), later als Raadslid en fractievoorzitter van de lokale politieke partij ONS Noordoostpolder in de gemeenteraad van Noordoostpolder (2006-heden).

Hij staat algemeen bekend als integer, deskundig en vasthoudend. Een raadslid met veel kennis. In zijn functie als raadslid transparant en maatschappelijk betrokken.Als een van de voorvechters van het Platform Zorggebruikers Noordoostpolder/Urk is hij al vanaf 2001 betrokken bij het behoud van kwalitatief goede ziekenhuiszorg voor de gemeenten Noordoostpolder en Urk. Een onderwerp dat tot op de dag van vandaag volop in de belangstelling staat. 

Hij was in 2010 de grote initiator en stimulator in de totstandkoming van de Canon De Noordoostpolder. Deze Canon levert een belangrijke bijdrage aan de bewustwording van de geschiedenis van Noordoostpolder. 

De laatste jaren is Berthoo ook actief als schrijver. Inmiddels heeft hij al meerdere (psuedo-politieke) thrillers op zijn naam staan.Wanneer Berthoo Lammers zijn raadswerk weer oppakt is op dit moment nog onduidelijk