Berthoo Lammers op Omroep Flevoland: "Transparantie Openbaar Bestuur Noordoostpolder"

01-11-2020

Oppositie wil openbaar gesprek over vertrek burgemeester Bouman

Noordoostpolder • Zondag 1 november 2020 | 10:52

Waarnemend burgemeester Jan Westmaas van Noordoostpolder moet de gemeenteraad in een open bijeenkomst bijpraten over de bestuurlijke situatie en het plotselinge vertrek van burgemeester Harald Bouman. Oppositiepartijen in de gemeenteraad nemen geen genoegen met een informele sessie achter gesloten deuren, zegt fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Zijn partij dringt met SP, PvdA en D66 aan op een formele raadsvergadering over het onderwerp. Het presidium van de raad buigt zich maandag over dit verzoek. Waarnemend burgemeester Jan Westmaas had al toegezegd op 16 november raadsleden bij te praten over zijn bevindingen, maar hij wil dat uitsluitend in beslotenheid doen.

Westmaas heeft van Commissaris van de Koning Leen Verbeek de opdracht gekregen om de bestuurlijke verhoudingen in Noordoostpolder tegen het licht te houden, na het plotselinge vertrek van burgemeester Bouman een jaar geleden. Volgens Lammers is het van belang daarover in het openbaar te praten, zodat er lessen kunnen worden getrokken voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.