Definitief appartementen en winkels aan De Boei in Emmeloord

10-12-2020

Definitief appartementen en winkels aan De Boei in Emmeloord

Op de plek van de gesloopte flat De Boei in Emmeloord komen appartementen en winkels. Een overgrote meerderheid heeft geen bezwaar tegen de bouw van een multifunctioneel gebouw met 32 appartementen en winkels, waaronder één supermarkt, op de locatie aan de oostkant van het centrum.

De huidige Jumbo-supermarkt aan de Noordzijde verhuist naar de begane grond in het gebouw aan de Boei. Er is ook nog ruimte voor andere winkels. Aan de west- en oostgevel komen 32 appartementen verdeeld over twee bouwlagen. Het gebouw wordt maximaal 13 meter hoog.

Geen prettig vooruitzicht

Tegen het bestemmingsplan werden geen zienswijzen van ondernemers en omwonenden ingediend. In de gemeenteraad was alleen raadslid Sacha Werkman (ONS) tegen. ,,Een gebouw van 13 meter hoog doet het centrum geen goed. De uitgang op de Paardenmarkt is voor ondernemers aldaar geen prettig vooruitzicht", stelde ze. Andere raadsleden waren maandagmiddag bij de raadsvergadering wel positief.

Er was eerder ook een plan om het plein naast de huidige locatie van de Jumbo-supermarkt, in de volksmond Jumboplein genoemd, te bebouwen. Er zouden daar winkels met daarboven woningen moeten komen. Volgens de gemeente is hier echter geen draagvlak voor en wil de directe omgeving de parkeerplaats behouden. Zonder parkeergelegenheid wil de Jumbo liever niet verhuizen naar het naastgelegen bouwblok aan De Boei.

Extra supermarkt

De bouw van het pand aan de Boei moet begin volgend jaar beginnen. De bebouwing is één van de laatste onderdelen van het centrumplan van Emmeloord, waarbij er verschillende nieuwe gebouwen komen en pleinen aangepast worden.

Het huidige pand van de Jumbo aan het Kettingplein wordt ook grondig verbouwd. De bestaande buitengevel wordt gestript en voorzien van een nieuwe gevel. Mogelijk gaat de Aldi-supermarkt aan de Zuiderkade naar deze locatie. In het pand mag geen extra supermarkt voor Emmeloord komen, maar alleen een supermarkt die al in Emmeloord gevestigd is.

(c) Bron: Jasper van Loo. De Stentor