Nieuwe College geïnstalleerd

30-05-2022

Emmeloord, 30 mei 2022 | De nieuwe wethouders van de gemeente Noordoostpolder zijn dinsdagavond geïnstalleerd. Het gaat om Toon van Steen (Politieke Unie), Sacha Werkman (ONS Noordoostpolder), Linda Verduin-de Vries (VVD) en Thomas Gillissen (PvdA).

De gemeenteraad moest tijdens de vergadering stemmen voor of tegen het benoemen van de wethouders. Dat gebeurde anoniem. Geen enkele wethouder is unaniem verkozen, hoewel Verduin-de Vries met 28 stemmen voor en één blanco er dichtbij in de buurt kwam. Voor Van Steen stemden twintig raadsleden voor en negen tegen. Werkman kreeg 21 stemmen voor en zes tegen. Twee stemmen waren blanco. Gillissen kreeg achttien stemmen voor, tien stemmen tegen en één persoon stemde blanco.

Tijdens de raadsvergadering werden er verder twee nieuwe raadsleden benoemd. Yvonne Knobbout voor Politieke Unie en Jelmar Halma voor de VVD.

De gemeenteraad heeft daarnaast nog een derde nieuweling: Sigrid Bosman. Zij is het nieuwe raadslid voor ONS Noordoostpolder. Bosman kon dinsdagavond niet aanwezig zijn.

ONS wethouder Sacha Werkman is straks verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, WMO, Cultuur & Erfgoed, Toezicht en handhaving, Project Zorgplein, Project VO-Campus en Wijken Emmeloord. 

v.l.n.r. Toon van Steen (PU), Linda Verduin (VVD),  Sacha Werkman (ONS), Thomas Gillissen (PvdA)
v.l.n.r. Toon van Steen (PU), Linda Verduin (VVD), Sacha Werkman (ONS), Thomas Gillissen (PvdA)