ONS: Geen windpark tussen Ramspol en Kadoelen

14-09-2021

Het voelt alsof de geschiedenis zich weer gaat herhalen.
Dat zei Berthoo Lammers tegen wethouder Wiemer Haagsma. Haagsma werd bevraagd naar het waarheidsgehalte over een gerucht wat rondgaat in de Polder. Vattenfall zou namelijk plannen hebben voor een groot Windpark op het traject Ramspol - Kadoelen.

Jaren geleden (2012) maakte Lammers zich al boos over de komst van de stalen 200 meter hoge mastodonten die met allerlei drogredenen in Natura 2000 gebied  (Urk-Lemmer) werden geplaatst. Het "Beschermd Stadgezicht" van Urk stelde niets meer voor bleek later. De initiatiefnemers waren destijds hongerig naar de miljoenensubsidie en de plaatsing ging ten koste van het aangezicht van de Noordoostpolder.

Wethouder Haagsma zei toe in een gesprek met Vattenfall dat het standpunt en het beleid van de Gemeenteraad is, dat er geen ruimte voor een nieuw Windpark kan zijn op grondgebied van de Noordoostpolder. 

De ONS fractie voelt zich gesteund door de gedane uitspraak van het College van BenW en dat daarmee verdere vernietiging van ons polderlandschap wordt voorkomen. De ONS fractie moet er niet aan denken dat de Noordoostpolder veranderd in een groot windpark zoals in Oostelijk Flevoland al het geval is. ONS Noordoostpolder hecht erg veel aan het natuurlijke karakter van dit gebied en wil dat behouden.

Fractie ONS Noordoostpolder.