ONS wethouder Sacha Werkman plaatst tegels bij busstation en perrons als rookvrije ruimten

22-06-2023
wethouder Sacha Werkman
wethouder Sacha Werkman

Emmeloord, dinsdag 20 juni 2023 | De perrons en de overkappingen van het busstation in Emmeloord zijn vanaf dinsdag aangewezen als rookvrije zones. De gemeente Noordoostpolder wil in 2040 een rookvrije generatie hebben. Veel jongeren gaan met het openbaar vervoer en daarom is bij het uitbreiden van rookvrije ruimtes ook gekeken naar het busstation.

"Dit is weer een stap in de richting", zegt wethouder Sacha Werkman. "Tegelijkertijd hopen we rokers aan te moedigen te stoppen." Bij het busstation zijn dinsdag stickers geplakt en borden opgehangen met daarop 'Rookvrije Generatie 2040'.

Eerder zijn ook al borden opgehangen bij het ROC Friese Poort en het Emelwerda College. "Het is vooral bedoeld om bewustwording te creëren", zegt wethouder Werkman. "Als we dit niet doen, weten we zeker dat het niet gaat werken."

Bij schoolpleinen en andere openbare ruimtes zijn al rookvrije zones. Ook worden sportaccommodaties volgens de wethouder rookvrij gemaakt. "We gaan kijken of we het nog verder kunnen uitbreiden."

(C) 2023-6 Bron Omroep Flevoland 

Wethouder Sacha Werkman (ONS) plaatst tegel bij busstation
Wethouder Sacha Werkman (ONS) plaatst tegel bij busstation

(C) 2023-6 Bron Omroep Flevoland