Renovatie Bosbad fors duurder.

17-11-2022

Emmeloord, 17 november 2022 | De opknapbeurt van zwembad het Bosbad gaat de gemeente Noordoostpolder 7,5 miljoen meer kosten dan de in totaal 14 miljoen die in mei 2020 voor het project was uitgetrokken. De gemeenteraad heeft donderdag unaniem ingestemd met een verhoging naar 21,7 miljoen euro. Dat is noodzakelijk door de grote prijsstijgingen in de bouw en de stijgende energieprijzen.

Het zwembad wordt gerenoveerd en er komt meer ruimte voor recreatief zwemmen. Het is de bedoeling dat de instructiebaden en het therapiebad plaats maken voor een tweede multifunctioneel wedstrijdbad. Het buitenbad wordt omgebouwd tot natuurgezuiverd bad en de ligweide krijgt een facelift.

Het college van B en W vroeg de gemeenteraad in te stemmen met een extra budget van 6,8 miljoen euro, maar op initiatief van D66 is daar nog eens 700.000 euro bijgekomen. Dat geld moet worden besteed aan extra duurzaamheidsmaatregelen zoals warmtepompen, zonnepanelen, ledverlichting en waterbesparende sanitaire voorzieningen. Wethouder Gillissen hield daarbij nog wel een slag om de arm. Hij wil eerst nog met de installateur bespreken wat technisch haalbaar is.

(c) Bron Omroep Flevoland