Raad positief over nieuwe recreatie, wel zorg over meebetalen aan horecavoorziening Noordoostpolder

10-12-2020

De gemeenteraad van Noordoostpolder staat positief tegenover de plannen voor meerdere recreatieve voorzieningen tussen Vollenhove en Nagele en in het Kuinderbos bij Bant. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens een vergadering van de commissie Bestuur, Financiën en Economische Zaken.

Een evenemententerrein, uitkijktoren met trouwzaal en een horecavoorziening: die moeten medio 2022 gerealiseerd zijn in het Kuinderbos. Dan moet er ook een vaarroute voor sloepen tussen Vollenhove en Schokland liggen, een fietspad tussen Nagele en Schokland en een e-bikeroute langs water en waterwerken in de Noordoostpolder. Alles bij elkaar kost dat zo'n 1,6 miljoen euro, maar een miljoen ervan moet uit de pot van de Zuiderzeelijngelden komen. Daar kan de gemeente tot eind dit jaar aanspraak op maken. Dit betekent dus dat gemeenteraad in de eerstvolgende raadsvergadering al over de plannen moet besluiten.

ONS Noordoostpolder zet nog wel vraagtekens bij het geld voor de geplande horecavoorziening in het Kuinderbos. Om het gebouw te realiseren, moet er 140.000 euro worden uitgetrokken. Een ondernemer - Eigen Wijze uit Bant - betaalt de helft van het bedrag, de andere helft komt van gemeente en uit de Zuiderzeelijngelden-pot. Dat laatste baart ONS-raadslid Sacha Werkman zorgen. "Ondernemers in de Wellerwaard en op De Deel moeten 100 procent van de kosten dragen. Ik wil toch nog even kijken of de horecavoorziening eruit gehaald zou moeten worden. We hebben zorgen over de verkapte concurrentie."

Volgens wethouder Wijnants wordt de gezamenlijke financiering van de horecagelegenheid nog aan een check op staatssteun onderworpen. Dat de gemeente meebetaalt, is volgens hem nodig om de ontwikkeling van het gebied op gang te brengen.

(C) Bron Omroep Flevoland